Ock

3-C sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM  e Twinning projesi Help Bigfoot kapsamında konumuz hava kirliliği ve hava kirliliğine sebep olan etkenler  Konusu  ile ilgili bilgilendirici sınıfında  kısa videolar izlendi. Öğrenciler kendi üzerlerine düşen sorumlulukları öğrendiler. Herşeyden önce kaynakların tasarruflu kullanılması üzerinde önemle duruldu. Aynı zamanda karbon ayak izi konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Ock

Okulumuz  3-C Sınıfı Öğretmeni Ayşe YILDIRIM ve  Rehber Öğretmeni Şükrü ÖZTÜRKER 3-C  sınıfında ortak bir çalışma yaparak İnternet güvenliği ile ilgili olarak Güvenli internet  panosu hazırlandı.

Ock

3-C sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM  ve öğrencilerinin ortağı olduğu proje kapsamında Ana Dilimde Yazma Atölyem e Twinning projemizin ortak ürünü olan sözcük defterimiz okulumuza geldi. Proje ortaklarının okullarını sırayla dolaşan sözcük defterine 3/C sınıfı katkıda bulundu. Öğrenciler Türkçe ders kitabında anlamını bilmedikleri kelimelerin anlamlarını bularak sözlük sıralamasına göre deftere yazdılar. Sözcük defterimiz okulumuzda misafir olduktan sonra sıradaki okula doğru yola çıktı.

Ock

Okulumuz "e-safetyLabel" etiketi aldı. Avrupa okul ağı olan EuropeanSchoolnet in değerlendirme kriterleri doğrultusunda güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan e safety "elektronik güvenlik" Silver(gümüş) etiketi almıştır. Uluslarası geçerli olan bu etiket, okullara uluslararası prestij ve öncelik kazandırmaktadır. Siber güvenlik konusunun okul politikasının ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eylem planı içeren Elekronik Güvenlik etiketi 2021 Haziran ayına kadar geçerlidir.Bu belgeyi almamızda büyük emeği olan  3-C sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

3-C sınıfı öğretmeni Ayşe YILDIRIM ve öğrencileri Help! Bigfoot e twinning projemiz kapsamında suyun tasarruflu kullanılmasının önemi ile ilgili kısa filmlerimizi izlediler. Suyun önemi ile ilgili afişlerini  tasarladılar. Hayat bilgisi dersi dersinin "Kişisel bakımımı yaparken kaynakları tasarruflu kullanır" kazanımı ve Görsel Sanatlar dersine ve fen bilgisi Maddenin Halleri konularına proje etkinliğini entegre ederek diğer derslerle bağlantı kurdular.Bu etkinlik için Ayşe YILDIRIM öğretmenimiz ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

3-C sınıfı öğretmeni Ayşe YILDIRIM VE öğrencileri Barış MANÇO'yu unutmadılar.Barış Manço Bizimle e twinning projeleri  kapsamında Barış Mançonun kişilik özellikleri ve fiziksek özelliklerini öğrendiler.

Barış Mançonun fiziksel özellikleri ile ilgili resim yaptılar. Barış Mançonun hayatını araştırıp sunum yaptılar. Sunumlarını ChatterPx  Web 2.0 aracı ile düzenlediler. Barış Mançonun topluma verdiği mesajlar

üzerinde durdular. Arkadaşlık konulu görsel çalışmalarımızı yaptılar. Arkadaşım eşek şarkısını hep beraber öğrenip söylediler.Bu etkinlikerinden dolayı öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

3C SINIFI ÖĞRETMENİ AYŞE YILDIRIM VE ÖĞRENCİLERİ ANA DİLİMDE YAZMA ATÖLYEM  E TWİNNNG PROJESİ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA TRABZON İLİ OF İLÇESİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ALİ BULUT İLKOKULU 3-C SINIFI İLE KARŞILIKLI OLARAK BİRBİRLERİNE GÖNDERDİKLERİ  YÖRESEL ÜRÜNLER VE TEBRİK KARTLARI  HER İKİ OKULA DA ULAŞTI.BÖYLE GÜZEL KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURAN HER İKİ OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNE  TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

için sınıf öğretmenimiz Sündüs Erdem Alcan ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

"Mustafa Kemal ATATÜRK" adlı eTwinning projemizin aralık ayı mozaik çalışmasından takvim oluşturma etkinliği kapsamında Hakim Ömer Onsun İlkokulu 2-E sınıfına düşen ağustos ayı takvimimiz öğrencilerimizin çalışmasıyla gerçekleşti.

Ara

3C SINIFI ÖĞRETMENİ AYŞE YILDIRIM VE ÖĞRENCİLERİ ANA DİLİMDE YAZMA ATÖLYEM  E TWİNNNG PROJESİ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA TRABZON İLİ OF İLÇESİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ALİ BULUT İLKOKULU 3-C SINIFI İLE KARŞILIKLI OLARAK BİRBİRLERİNE YENİ YIL TEBRİK KARTI VE YÖRESEL ÜRÜNLERİ OKULLARINA GÖNDEREREK YERLİ MALI HAFTASINA AYRI BİR YORUM GETİRDİLER.HER İKİ OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

3/C Sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM ve öğrencileri internet güvenliğini önemsiyoruz adlı etkinliği gerçekleştirdiler.İnternet güvenliği konulu videoyu izlediler. Ana Dilimde Yazma Atölyem e twinning projesi kapsamında ortak çalışma olarak internet güvenliği konulu video oluşturularak Scan me uygulaması ile kod oluşturdular. Öğrenciler uygulamayı kullanarak videoyu izlediler. Oluşturulan kod okul e twinning panomuzda sergileniyor. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi farklı ve güzel etkinliklerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz  3-C Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşe YILDIRIM rehberliğinde  e twinning projesi " Help! Bigfoot" kapsamında 25.11.2019 tarihinde   kompost ( organik gübre) hazırlama etkinliği yaptı. Etkinlik aşamaları sınıf öğretmeni rehberliğinde açıklanarak öğrencilerle birlikte sürdürüldü.Öğrenciler gözlemlerini gözlem defterine not ettiler. Her atığın çöp olmadığı öğrenciler tarafından gözlemlendi.Yapılan kompostlar okulumuzun uygun bir yerine koyuldu. Öğrenciler organik gübrenin oluşum aşamalarını  gözlemleyecekler.Bu etkinliğimizle öğrenciler atıkların, toprak için önemini daha iyi anlamış oldular.