ZAMAN YOLCUSU

Öğrencilerimiz geçmişten bugüne kadar insanlığa hizmet etmiş değerli şahsiyetleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Seçilen bilim insanı,ressam,müzisyen gibi değerli şahsiyetlerin okulda canlandırması yapılacak.Geçmişten gelen bu zaman yolcuları sınıf sınıf gezerek kendini ve yaptıklarını öğrencilere anlatacak. Bu değerli şahsiyetle ilgili resim ,şiir,mektup yazma çalışmaları yapılacak ve bu çalışmalar okul panosunda sergilenecek. O ay işlenen değerli şahsiyetin maketi yapılacak. Değerli şahsiyetler ay ay işlenerek maketleri oluşturulacak. Maketler yıl sonunda sergiye açılacak.

1. İnsanlığa hizmet etmiş şahsiyetleri tanır.
2.Dini ,dili,ırkı ne olursa olsun insanlığa hizmet eden insanları örnek alır.
3. İnsanların hayatlarına olumlu katkı sağlamaya istekli olur.
4.Duygu ve düşüncelerini drama yoluyla anlatır.
5.Bildiklerini,duygu ve düşüncelerini resim,şiir,müzik yazı yoluyla anlatır.
6. Dayanışmanın önemini kavrar.
7.İş birliği içinde hareket eder.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Her ayın başladığı ilk pazartesi webinar toplantısı yapılacak ve önceki ay yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapılacak.
EKİM: Ortak okulların belirlenmesi. Tanışma webinarı, afiş ve logo çalışmaları
KASIM: Mustafa Kemal Atatürk
ARALIK: Isaac Newton
OCAK: Evliya Çelebi
ŞUBAT: Leonardo Da Vinci
MART: Aşık Veysel
NİSAN: Harezmi
MAYIS:Piri Reis
HAZİRAN: Haziran ayında yapılan çalışmaların sergisi açılması. Kapanış Webinarının düzenlenerek sergi ve çalışmaların değerlendirilmesi.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenciler insanlığa hizmet eden şahsiyetlerin hayatlarını öğrenerek bilimsel düşünmenin,hayal gücünün ve yaratıcılığın önemini kavrayacak. Bu şahsiyetlerden cesaret alarak yeni fikirler üretmeye istekli olacaklardır. Dini,dil,i ırkı ne olursa olsun insanlığa hizmet etmenin insanlık adına ortak bir amaç olduğunu anlayacaklardır.

01-02-2020

Yayın: 01.02.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 09:53 - Görüntülenme: 265