T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Hakim Ömer Onsun İlkokulu

OKUYORUZ, YAZIYORUZ, YAZARLA BULUŞUYORUZ.

        Proje sayesinde ülkemizin farklı il, ilçe, kasaba, mahalle ve köylerinde yazar buluşması yaparak gençlerin yazarla buluşmasını sağlamak, kitap okumalarına katkı yapmak, yazar olma fikrinin oluşmasını temin etmek suretiyle, okuyan ve kendini yazıyla ifade ederek ülkenin geleceğine fikir ve düşünce bazında katkı sağlamak. Farklı bölge ve okullarda yazarla gençleri buluşturup okuma-yazma etkinlikleri yapılarak kitap okuma alışkanlığı ve yazma düşüncesi tüm öğrencilere aşılanacaktır.

PROJE HEDEFLERİ

      Gençlerin okuma alışkanlıklarına katkı yapmak, kitabını okuduğu yazarla konuşmak ve sorular sormasını sağlayarak hem okuduklarını konuşma hem de medeni cesaretini geliştirmenin yanı sıra yazmak için heveslendirmek. Günlük tutma veya farklı türde yazar adaylarını çoğaltmak. Okumanın önemini kavratmanın yanında yazmanın da mümkün olacağı düşüncesini yerleştirmek.

ÇALIŞMA SÜRESİ

ARALIK: Her hafta en az bir okulda kitap söyleşisinde yazarıyla gençleri buluşturmak. Öğrencileri yazmaya teşvik edip yazarla irtibatlı hale getirmek. Öğrenci yazılarını farklı platformlarda paylaşmak.
OCAK: Her hafta en az bir okulda kitap söyleşisinde yazarıyla gençleri buluşturmak. Öğrencileri yazmaya teşvik edip yazarla irtibatlı hale getirmek. Öğrenci yazılarını farklı platformlarda paylaşmak.
ŞUBAT: Her hafta en az bir okulda kitap söyleşisinde yazarıyla gençleri buluşturmak. Öğrencileri yazmaya teşvik edip yazarla irtibatlı hale getirmek. Öğrenci yazılarını farklı platformlarda paylaşmak.
MART Her hafta en az bir okulda kitap söyleşisinde yazarıyla gençleri buluşturmak. Öğrencileri yazmaya teşvik edip yazarla irtibatlı hale getirmek. Öğrenci yazılarını farklı platformlarda paylaşmak.
NİSAN: Her hafta en az bir okulda kitap söyleşisinde yazarıyla gençleri buluşturmak. Öğrencileri yazmaya teşvik edip yazarla irtibatlı hale getirmek.
MAYIS: Yazarla gençler buluşması.

PROJE SONUÇLARI

      Bu proje sonunda kitap okumayı alışkanlık haline getiren gençlerle geleceğe hazırlanmak mümkün hale gelecektir. Kitap sevgisi pekişmiş olacak. Yazarla karşılaşmasıyla yazabileceği kanaatine ulaşacak ve her program yapılan okulda en az bir gencin yazmaya başlamasına sebep olarak ülkemizdeki gelecek yazarları yetiştirmek mümkün olacaktır.
Yazarın yazma serüvenine ilişkin anlattıkları ülkemizin geleceği açısından yeni yazarları yetiştirecek. Ayrıca yazarın yapacağı seminer ve söyleşilerde neden okunması gerektiği, yazmanın önemi ve planlamanın ders başarısına yapacağı katkılar bariz bir şekilde gençlerin ve okulların yapısına sirayet edecektir.
Yıl boyunca yapılan faaliyetlerden elde edilecek ürünlerin e-kitap olarak yayınlanmasıyla gençlerin yazma yeteneklerine katkı sağlanmış olacak.

https://live.etwinning.net/projects/project/184006

30-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.01.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 09:54 - Görüntülenme: 238
  Beğen | 0  kişi beğendi