KONYA / SELÇUKLU - Hakim Ömer Onsun İlkokulu

Maths & ... Fun

Bu proje, öğrencilerin sorgulamaya dayalı bir öğretme-öğrenme sınıf ortamını teşvik ederek, akıl, içgörü ve yaratıcılıkla sorunları tanımlama ve çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak istemektedir. Matematiksel fikirler, öğrencilerin Matematiğe farklı bakış açılarından motive edici ve gerçek yaşam tarzıyla sıkı bir şekilde bağlantılı olarak bakmalarını sağlayacak bir dizi görevde tanımlanacak ve gömülecektir. Öyleyse ... hadi ve Matematik'in ne kadar harika olabileceğini keşfedin!

Projenin Hedefleri

Öğrencilerde Matematik konusunda olumlu bir tutum geliştirmek için bu proje yapılmaktadır. Sonuç olarak bütün Matematiksel görevlerin içinde olduğu bir e-kitap oluşturulacaktır.

1- Matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirmek ve yaşamdaki pratik uygulamalarını takdir etmek
2- Problem çözme becerileri ve matematiği günlük hayatta kullanma becerisini geliştirmek

3- Matematiğinçevremizdeki dünyaya nüfuz ettiğini kabul etmek

4- Matematiğintadını çıkarmak ve problemleri çözerken sabır ve sebatgeliştirmek

5- Geliştirmek matematiksel merak ve problemleri çözerken tümevarımsal ve tümdengelimsel akıl yürütme kullanmak
6- Problemleri analiz etmek ve çözmek için matematiği kullanmaktan emin olun
7- Soyut, mantıklı ve eleştirel düşünmeyi ve çalışmalarına ve başkalarının çalışmalarına eleştirel olarak yansıtma yeteneğini geliştirmek
8- Matematik ve çok kültürlü ve tarihsel bakış açıları.

29-01-2020

Öğrencilerimizin proje kapsamında yaptıkları yeni yıl tebrik kartı

29-01-2020

Yayın: 29.01.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 09:57 - Görüntülenme: 275