ANA DİLİMDE YAZMA ATÖLYEM / WRİTİNG WORKSHOP IN MY LANGUAGE

Ana Dilimde Yazma Atölyem eTwinning projemizle öğrencilerimizin ana dillerini tanımalarını, duygu ve düşüncelerini ifade ederek topluluk karşısında konuşabilmelerini,dilbilgisi kurallarını yerinde doğru kullanmalarını sağlamanın yanı sıra yapılacak çalışma ve etkinliklerle kendilerini ve yeteneklerini tanımalarını, keşfetmelerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Dil dersleri müfredatı amaç ve kazanımları doğrultusunda yapacağımız etkinlikler ile öğrencilerimizin dil gelişimlerine ve üretken olmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.Çeşitli web2.0 araçlarını kullanmalarını sağlayarak teknolojiyi aktif olarak kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

29-01-2020      Projemizin 44 ortağı bulunmaktadır. 7-11 yaş arasına hitap eden projemiz Bilişim / BİT, Dil ve Edebiyat, İlköğretim okulu konuları, Medya Eğitimi, Müfredatlar arası bağlantı konularını içermektedir.

Proje Hedefleri

1-Öğrencilerimizin ana dillerini tanımalarını ve dil gelişimine katkı sağlamak
2-Türkçe' yi doğru ve kuralına uygun kullanmalarını sağlamak.
3-Öğrencilerimizin sanatsal ifadelerini geliştirmek
4-Öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek
5-Öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlamak.
6-Yazmanın değerlerini ve işlevini keşfetmelerini sağlamak.
7-Eleştirel düşünme,yaratıcı düşünme,iletişim,problem çözme,bilgi teknolojilerini kullanma,becerilerini geliştirmek.
8-Dijital vatandaşlık bilinci oluşturmak
9-İnternet güvenliği konusunda bilinçlendirmek

Çalışma Süresi

Tanışma, kendini , okulunu, yaşadığı yeri tanıtma
Proje afiş ve logo çalışmalarını yapılması
Proje logo ve afiş seçimi
Ortaklar ile birlikte proje planının hazırlanması
Zümreler bazında müfredat dilbilgisi konularına uygun web2.0 araçları ile etkinlik ve uygulamalar konusunda fikir alışverişi
Karışık takımların oluşturulması , grup öğretmenlerinin belirlenmesi
Aylara göre yazı türleri ve konu seçimi
Belirlenecek web2.0 araçları ile takımların işbirliği içinde yazılarını oluşturmaları
Çalışmaların bir araya toplanması
Ortaklar ile yapılan çalışma ve sürecin değerlendirilerek gereken düzenlemelerin birlikte yapılması

Beklenen Sonuçlar

Öğrencilerimizin ana dillerini doğru kullanmalarını, seviyelerine uygun olarak dilin kurallarını öğrenmelerini, çeşitli yazım türleri hakkında bilgi sahibi olmaları, yapılacak çalışma ve etkinlikler ile bu türlerde ürün ortaya çıkarabilmelerini, kendilerini keşfetmelerini,işbirliği içinde çalışma, problem çözme becerileri geliştirmeleri, internet güvenliğine dikkat etmeleri yanı sıra internet etiğine uygun dijital bir kimlik geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.Proje çalışmaları sırasında oluşturulan ürünler ile ekitap,dergi,videolar ve slaytlar hazırlanacaktır.

29-01-2020

Yayın: 29.01.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 09:57 - Görüntülenme: 299