1. HAREKET, 2. BESLENME

Günümüzün en büyük problemlerinden biri hareketsizlik. Alışkanlıklar çocuklukta şekillenir diyerek yola çıktık. Öğrencilerimize spor yapma ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayarak "1. Hareket 2. Beslenme" adındaki projemizi hazırladık. Her güne, okul bahçesinde temiz havada spor yaparak, ciğerlerimizi oksijenle doldurarak başlıyoruz. Ne de olsa sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
        Harekete geçirdiğimiz kaslarımıza ihtiyacı olan enerjiyi de mevsim meyvelerinden sağlamak için her gün taze bir meyve yiyoruz. Meyve yemek ve su içmek gün içinde unutulan ihtiyaçlarımızdan. Öğrencilerimiz çocukluktan bu ihtiyaçlarını alışkanlık haline getirerek sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edecekler.

Beden Eğitimi, Biyoloji, Müfredatlar arası , Okul öncesi konuları, Sağlık Bilgisi, Çevre Eğitimi konularını içeren projemizin 26 proje ortağı yer almaktadır.

• Sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek.
• Öğrencilerin fiziksel gelişimlerini desteklemek.
• Gün içinde unutulan ihtiyaçları, rutin hale sokmak.
• Öğrencilerde konsantrasyonu arttırmak.

ÇALIŞMA SÜRECi

Proje Başlangıç Tarihi: 09.09.2019
Proje Bitiş Tarihi: 19.06.2020
Projeyi uygulayacak olan sınıflar, günlük eğitim akışına, çalışma saatlerinden hemen önce bahçede yapılacak sporu ekleyeceklerdir.
Meyve yeme zamanını öğretmenler günlük eğitim akışının özelliğine göre uygun bir zaman dilimine yerleştireceklerdir.
İlkokul düzeyindeki sınıflarda ise dersin yapısına ve içeriğine göre teneffüs saatlerinde uygulanabilir.
Her kademede öğretmenler uygun gördükleri zaman dilimlerine etkinlikleri yerleştirebilirler.

• Öğrencilerin spor yapmayı, yürümeyi alışkanlık haline getirmesi
• Sağlıklı kalabilmek için hareket ve beslenmenin önemi hakkında bilinç geliştirmesi
• Taze meyve ve sebzelerin sağlığımız açısından öneminin kavranması
• Vitamin ve minerallerin önemi ve işlevleriyle ilgili farkındalık oluşturulması