Ara

Masallar ritimle buluştu.Twinnorff eTwinning projemizde Bağcan TÖRAYDIN ile eğlenceli bir masal anlatımı gerçekleştirdik.Adana -Hatay-Konya-Polonya'dan öğretmen ve öğrencilerimiz canlı etkinlikte buluştu.

TWINNORFF isimli eTwinning projemiz kapsamında Ediz Tuncer TOKSOY -Esin TOKSOY Konya -Hatay -Adana ve Polonya'dan öğretmen ve öğrencilerimiz ritimle buluştu.

Ara

Benim Bahçem e Twinning projemiz kapsamında Hakim Ömer Onsun İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri ile Trabzon Of İlçesi Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri 13.12.2020 tarihinde Pazar günü bir araya gelerek grup çalışmasına katıldılar. Her iki sınıfın öğrencileri, yörelerinde yetişen ürünler hakkında arkadaşlarını bilgilendirdiler.

Ara

4-C Sınıfı öğrencileri Temizlik Benim Dünyam ( Cleaning İs My World) e Twinning projesi kapsamında Temizlik, hijyen ve mesafe ile ilgili görseller hazırlayarak Chatterpix aracı ile görsellerini seslendirerek farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

Ara

Proje kuruculuğunu 4/C sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM'ın yaptığı ve 3/A sınıfı öğretmenimiz Sefagül KUDRET'in katılımcı olduğu My Garden (Benim Bahçem) adlı etwinning projesinde öğrencilere doğa sevgisi aşılamayı, bitki yetişrimenin sorumluluğunu almalarını, bitkilerin büyüme aşamalarını gözlemlemeleri amaçlamaktadır. Bu proje ile öğrencilerimizin doğa ile toprak ile iç içe olmalarını hedeflemektedir.

Kas

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakalığımızın ortaklaşa yaptığı "Fidanını Yetiştir 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanınla GELECEĞE NEFES OL" kampanyası çerçevesinde tüm öğrencilerimize tohum ve kaplar dağıtıldı. Daha yeşil bir Türkiye için tohumlarımızı yeşertip  fidanlara dönüşünceye kadar bakacağız ve fidanlarımızı toprakla buluşturup geleceğimize nefes olacağız.

Ekm

Hakim Ömer Onsun İlkokulu tüm hızıyla öğrencilerini kodlamayla tanıştırıyor ve kodlamayı öğrencilerine sevdiriyor. Neler mi yapıyoruz? Bee bot ile değişik matlar üzerinde komutlarla kodlamayı oyunlaştırıyoruz. Geleceğin mühendislerini kodlamayı öğreterek yetiştiriyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okul bahçemizi, öğrencilerimiz için seksek,köşe kapmaca,yağ satarım bal satarım,tombik, üç taş, uzun atlama, pusula oyun alanları ile süsledik.Pandemi dönemi boyunca okullarına hasret kalan öğrencilerimizin okula geldiklerinde doya doya okul bahçelerinde oynamaları için bahçemize oyun alanları hazırladık. Öğrencilerimizin okul bahçesinden daha etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak ve hareketli yaşamı desteklemek amacıyla okulumuzun bahçesine geleneksel çocuk oyunlarımızdan örneklerin  çizimi yapıldı. Selçuklu Belediyemize okul bahçemizin düzenlemesini gerçekleştirdiği için teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzun Anasınıfı E Şubesi öğrencileri AB Kod Haftasına, Codweekte planlanan "Miniklerimiz Oyunla Kodlamayı Öğreniyor" etkinliğine katıldılar. Etkinlik kapsamında kodlamayla ilgili eğlenceli aktivitelere katılarak hem eğlendiler hem de öğrendiler. Bee Bot ile taşıtlar, sayışar ve hayvanlar matında oyunnlar oynayarak basit kodlama çalışmaları yaptılar. Geleceğimiz miniklerimizle kodlanıyor.

Mrt

Teknoloji, öğretmeyi ve öğrenmeyi daha anlamlı ve eğlenceli hale getirmektedir. Öğrencilerimize daha faydalı olmak ve kendimizi geliştirmek için web2 ve kodlama araçlarını öğrenmek istiyoruz. Öğrencilerimizi çağın gerekliliklerine göre yetiştirmek için önce kendimizi çağın teknolojisine adapte etmeliyiz. Bu nedenle bu eTwinning projesini okulumuzda uyguluyoruz.

Mrt

Awarded eTwining School( eTwinning Okulu Ödülü)  eTwinning Okulu ödülünü aldık. Başta büyük emeği geçen Ayşe YILDIRIM öğretmenimize ve eTwinning projeleri yapıp sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

3/C Sınıfı öğrencileri e Twinning projesi Maths& Fun kapsamında Sezar Algoritması ile basit şifreleme etkinlikleri yaptılar. Şifrelemeyi çok seven öğrenciler Okulumuzun adını da şifreleyerek şifreyi çözdüler.

Mrt

3/C Sınıfı öğrencilerinin Kasım ayı sonunda  TEMA etkinliği olarak yaptıkları palamut tüpleme etkinliği sonucunda palamutlar büyümeye başladı. Mart ayında  yavru fidan  oldular.Yavru fidanlar  toprakla buluşacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.Bizde teşekkürler 3-C sınıfı  öğretmeni ve öğrencileri diyoruz.

Mrt

3/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Ayşe YILDIRIM rehberliğinde eTwinning projesi " Tohumunu Getir, Çiçeğini Götür" kapsamında su tasarruflu saksılarını hazırladılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

3-C, 2-A ve 2-E sınıfı öğrencilerimiz ile birlikte internetin doğru ,amacına uygun kullanımlarını sağlamak için sınıf içi etkinliklerinde boyama sayfaları ve kodlama etkinlikleri ile internetti güvenli kullanmalarını öğrenmeleri ve  günlük yaşantılarına aktarmalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Ock

Sınıflarımızda internet güvenliği ile ilgili videolar izledik ve öğrencilerimize bilgilendirme broşürlerini dağıttık. Öğrencilerimizle Güvenli İnternet Sözleşmemizi imzaladık. Rehber Öğretmenimiz bütün sınıflarımızda internet güvenliği hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptı.