OKULUN AFETE HAZIR MI?

Coğrafya, Doğa Bilimleri, Fizik, İlköğretim okulu konuları, Jeoloji, Okul öncesi konuları, Sağlık Bilgisi, Tarih, Vatandaşlık, Çevre Eğitimi konularını içeren projemizde  6-14 yaş aralıklı öğrencilerin yer almaktadır. 33 üyeden oluşan projemizde  Bilinçlen, hayatta kal! sloganıyla olası afetlere karşı farkındalık oluşturmak ve hazırlı olmak hedeflenmektedir.

Projenin Hedefi

Öğrencilerimize afet bilinci kazandırıp,olası bir afet durumunda doğru davranış biçimlerini öğretip,yaşam alanında ki riskleri en aza indirgemeyi sağlamak,temiz çevre bilinci kazandırmak.

Çalışma Süreci

EKİM Proje için LOGO tasarlama,SLOGAN belirleme,okul tanıtımları,öğrencilerle FİDAN dikme etkinliği
KASIM Afetlere karşı bilinç oluşturmak için AFİŞ hazırlama,PROJE PANOSU hazırlama
ARALIK Okulda ve sınıfta öğrencilerle olası risklerin belirlenmesi ,web2 araçları kullanarak karikatür veya video çalışmaları,ORTAK TAKVİM ÇALIŞMASI
OCAK Afete uğramış insanlardan bilgi alınması,Afet etkinlikleri (tehlike avı,afet bilmecesi vb)
ŞUBAT Afetlere dikkat çekmek için öğrencilerle ve öğretmenlerle ORTAK VİDEO çalışması,AFET ÇANTASI hazırlama,afetle ilgili materyal hazırlama
MART Okul Afet Komitesi kurma,Yaşadığımız bölgenin afet tarihini araştırıp panoda sergilenmesi
NİSAN Okulda TATBİKAT çalışması
MAYIS Proje değerlendirme

Beklenen sonuçlar

Olası afetler için bir bilinç ve farkındalık oluşturulur.Afet anında davranış şekillerini öğrenip gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve temiz çevre bilinci bırakacağının farkına varır.

30-01-2020https://live.etwinning.net/projects/project/204206

Yayın: 30.01.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 09:56 - Görüntülenme: 268