T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Hakim Ömer Onsun İlkokulu

HER ÇOCUK DEĞERLİDİR

    Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus + Ana Eylem (KA1) Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan "Her Çocuk Değerlidir" adlı ve 2019-1-TR01-KA101-072096 nolu projesine biz de dahil olduk.

16-03-2020 

   Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Erasmus + Ana Eylem (KA1) Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan "Her Çocuk Değerlidir" adlı ve 2019-1-TR01-KA101-072096 nolu proje.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ;

·         Kaynaştırma eğitiminde öğretmenlerin yeterliliklerini arttırılarak kaynaştırma öğrencilerine kapsayıcı bir eğitim imkânı sunmak,

·         İlçemiz okullarının Avrupa standartlarında kaynaştırma eğitimi veren kurumların arasında yer almasını sağlamak,

·         Bu proje yardımıyla kurulacak iş birliği ağları sayesinde ilçemizin uluslararası bir eğitim ağına sahip olmasını sağlamak,

·         Bakanlığımızın 2023 strateji belgesindeki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla,

"Her Çocuk Değerlidir adlı proje başvurusunu Mart 2019'da gerçekleştirdi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda proje 94 puan alarak, desteklenen ilk sıralardaki projeler arasına girdi. Aralık 2019'da başlayan proje Kasım 2020'de tamamlanacaktır.

            Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla,  Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje ile ilgili olarak Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan KAYACILAR; Kurumumuz ve okullarımızın uzun vadede kaynaştırma eğitiminde ulusal ve uluslararası alanda yetkinlik sahibi olmasını sağlamak, kaynaştırma eğitimi konusunda bakanlık politikalarına katkı sunmak, öğretmen yeterliliklerini geliştirmek ve bakanlığımızın 2023 strateji belgesindeki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla projenin gerçekleştirileceğini belirtti.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu projede; Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Şerife Akkanat İlkokulu, Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu, Şehit İbrahim Betin İlkokulu, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu,  Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu,  Şerife Akkanat Ortaokulu ve Ümide Güler Atsüren Anaokulu konsorsiyum üyesi okullar olup toplamda 57 öğretmen ve idareci proje faaliyetlerinde yer alacaktır.

Bir yıl sürecek ve beş hareketliliğin gerçekleştirileceği proje kapsamında kaynaştırma eğitimi ile ilgili öğretmen ve idareciler; Polonya ve Romanya'da iş başı izleme, Malta, İtalya ve İspanya'da ise kurs faaliyetlerine katılacaklardır.

Katılımcılar hareketlilikler sonucunda proje amaçlarına ek olarak hayat boyu eğitim felsefesini benimsemiş, Erasmus + hedeflerinden birisi olan mesleki niteliklerini arttırıp yeterliliklerini geliştirmiş, vizyonunu genişletmiş, yurt dışı tecrübesini kariyerine eklemiş, yenilikçi, çok kültürlü yapılara açık, uluslararası işbirliği tecrübesi olan ve sürdürülebilir işbirliği sağlayabilecek konumda olacaklardır.

Her Çocuk Değerlidir_KabulHer Çocuk Değerlidir_Kabul

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 10:00 - Görüntülenme: 339
Kaynak: https://selcuklu.meb.gov.tr/
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Selçuklu Meb,