T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Hakim Ömer Onsun İlkokulu

BRAIN TEAM-1 (BEYİN TAKIMI-1) E-TWİNNİNG PROJE ÖZETİ VE ÇIKTILARI

1/B sınıfı öğretmenimiz Ayşe YILDIRIM'ın sınıfıyla birlikte yürüttüğü Brain Team-1 (Beyin Takımı-1) e-Twinning Projesi Özeti ve Proje Çıktıları oluşturulmuştur. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlarız.

06-05-2022                                                                                                                                                                     

            BRAIN TEAM-1 PROJESİ PROJE ÖZETİ

 

       Brain Team -1  e Twinning projemiz, 10 Türk, 6 Yunanistan 1 Romanya ve 1 Azerbaycan toplam 18  ortaklı uluslar arası bir projedir. Tüm ortak okullar proje etkinliklerine aktif katılım sağlamıştır. Ortak okullar arasında kuvvetli iletişim ve işbirliği içerisinde proje etkinlikleri tamamlanmıştır. Proje yaş grubumuz 5-10 yaş grubudur.

    Zekâ oyunları ile öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler üretmesi, hızlı ve doğru karar alması, sistematik bir düşünce yapısı geliştirmesi, farklı bakış açıları oluşturabilmesi, zekâ oyunları kapsamında bireysel veya takım halinde, rekabet ortamında çalışma becerileri üretmesi ve problem çözme basamaklarını kullanarak problem karşısında hızlı ve etkili bir şekilde, olumlu bir tutum geliştirmesi amaçlanır. Öğrencilerin bu sayede özgüvenleri artar ve akademik dersler karşısındaki başarıları olumlu yönde etkilenir. Özellikle okul öncesi ve ilkokulun ilk yıllarında, öğrencilerin bilişsel becerilerinin geliştirilmesi,erken yaşta zekâ oyunlarıyla tanışması, evde ailesiyle ya da okulda arkadaşlarıyla zekâ oyunları oynaması çocuğun gelişiminde çok önemlidir. Öğrencilerin bilişsel kapasitelerinin gelişiminde akıl ve zeka oyunları etkili bir araç olarak kullanılabilir .

     Projenin uygulanması sonunda proje başlangıcında ulaşılmak istenen  amacına ulaşılma düzeyini belirlemek için Google formlar veri toplama aracı ile elde edilen verilere göre projenin amaçlarına ulaşıldığı sonucuna varılmıştır. Öğrencilerin  farklı ülkelerden ve ülkemizdeki farklı illerden akranları ile takım çalışmalarına katılmaları ve ortak ürün oluşturmaları  ile öğrencilerin ülkesinin dünya ülkeleri arasındaki yeri ve önemini, ülkemiz düzeyindeki kültürel zenginlikleri, uluslararası düzeyde farklı kültürleri fark ettiği anlaşılmaktadır. Proje süresince öğrenciler Canva, wordart, youtube, Google formlar,  Befunky, Chatterpix, Storyjumper,  Jigsawplanet, Wordvall  Filippity  Padlet web 2.0 araçlarını kullanmışlardır. Projenin yaygınlaştırılması için okul web sitesi, blog, face , yerel gazateler ve sanal sergi yapılmıştır.  Projede öğrencilerin gruplar halinde yaptıkları çalışmalardan 2 adet ortak ürün, 2 adet işbirlikçi ürün elde edilmiştir. Öğrencilerin ortaya koyduğu   ürünlerden ve grup çalışmalarından   öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerinin geliştiği anlaşılmaktadır. Proje belirlenen hedeflerine ulaşmıştır. Proje ile öğrencilerin, 21. yüzyıl becerilerine uygun olarak öğrenciler; yaratıcı düşünme, hayal gücünü geliştirme, yaparak yaşayarak öğrenme, eleştirel düşünme, takım çalışması, iletişim becerilerinin geliştiği görülmüştür.

    

  PROJE ÇIKTILARI

https://www.emaze.com/@ALRZLIRWO/bran-team-1 Sanal Sergi

https://youtu.be/tRO7ZEvHimE  Proje Ortakları

https://www.flipsnack.com/6A5A8EFF8D6/new-flipbook.html  Karışık ülke takımları e dergimiz

https://online.fliphtml5.com/hgthj/grsy/  Proje final ürünü e dergimiz

https://brainteamproject.blogspot.com/ Blog sayfamız

https://www.facebook.com/groups/687841942378513/ face

https://read.bookcreator.com/eBY0rdt7cOOj8ySiguNvD5h1Xs12/S95AGefvTe-uqb4otICn0w Sudoku İşbirlikçi çalışma

https://www.canva.com/design/DAE9IyUvT18/3q6IU3pwhC5CZvnFh74WaA/edit?utm_content=DAE9IyUvT18&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebuttonzihin Zihin haritaları işbirlikçi çalışma

 https://youtu.be/gklOhyb_Qz8  Nonogram

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 13.02.2023 10:30 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 4  kişi beğendi