T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Hakim Ömer Onsun İlkokulu

TECHNO TEACHER FOR THE FUTURE1(GELECEĞİN TEKNOLOJİK ÖĞRETMENİ)

     Teknoloji, öğretmeyi ve öğrenmeyi daha anlamlı ve eğlenceli hale getirmektedir. Öğrencilerimize daha faydalı olmak ve kendimizi geliştirmek için web2 ve kodlama araçlarını öğrenmek istiyoruz. Öğrencilerimizi çağın gerekliliklerine göre yetiştirmek için önce kendimizi çağın teknolojisine adapte etmeliyiz. Bu nedenle bu eTwinning projesini okulumuzda uyguluyoruz.

20-03-2020 

Proje hakkında

Teknoloji hızla gelişiyor ve günlük hayatımızın her alanında yer alıyor. Teknolojideki ilerlemeler, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişikliklere yol açmaktadır. Öğrenciler teknolojik araçları iyi düzeyde kullanabilirler. Bu durum aynı zamanda eğitim-öğretim sürecini de etkilemektedir. Artık öğrenciler ve öğretmenler teknolojiden daha fazla faydalanıyor ve teknolojiye dayalı yeni öğretim yöntemlerinin ortaya çıkmasıyla eğitimdeki geleneksel anlayışlar değişir. Projemizde, teknoloji tabanlı işbirlikçi öğretim yöntemleri kullanarak okul ve sınıfları teknolojik yeniliklerle uyumlu hale getirerek, öğretmenlerin eğitim teknolojisi kullanım yeterlilik düzeylerini arttırmayı ve öğrencilerin kodlama ve web 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanmayı ve hedefliyoruz.

 

HEDEFLER

1. Öğrenmeyi eğlenceli hale getirme
2. Eğitimsel BİT araçlarını etkin bir şekilde kullanma
3. Yarı yapılandırılmış/yapılandırılmamış dijital kodlama materyalleri geliştirmek
4. Çoklu öğrenme ortamını geliştirmek
5. Profesyonel üretkenliği arttırmak
6. Öğretmen ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak (dijital uygulamalar)
7. Okullar arasındaki iletişim becerilerini ve işbirliğini arttırmak

 

ÇALIŞMA SÜRECI

ŞUBAT 2020: Proje ortaklarıyla toplantı. Planlama, posterler, logo hazırlama. Proje haberleri yapacağız. İletişim bilgilerini dolduracağız. Ülkemizi tanıtacağız. Daha Güvenli İnternet Günü, Blog MART 2020: Dijital oyunlar oynayacağız, dijital oyun arşivi
NİSAN 2020: Ortak dijital hikâye
MAYIS 2020: e-Twinning Günü, IT Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Acrostıc Poem, Dijital Hikaye Oluşturma, Proje Sergisi, Değerlendirme

BEKLENEN SONUÇLAR

Sanal sınıf ortamları oluşturulacak, Atölye, Broşür, Blog oluşturulacak, Proje videoları hazırlanacak, Kodlama ile oyun materyalleri hazırlanacak.

 

https://live.etwinning.net/projects/project/214635

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2020 - Güncelleme: 13.02.2023 10:43 - Görüntülenme: 320
  Beğen | 16  kişi beğendi